De vele voordelen van doseren

De vele voordelen van doseersystemen.

Doseerunits en afvulstations zijn systemen die gebruikt worden om vloeibare producten te doseren. Ze bieden verschillende voordelen zoals efficiëntie, zuinigheid, tijdswinst en snelle terugverdientijd van dergelijke investeringen.

Onze doseerunits mengen automatisch een reinigings- of ontsmettingsmiddel met water. Ze worden gebruikt voor het snel vullen van emmers, sprayers en schrobmachines met kant en klaar product, of voor het automatisch aanbrengen van de oplossing via een sproeilans- of pistool. Alle units worden gemakkelijk aangesloten op een watertoevoer.

Afvulstations zijn er in verschillende uitvoeringen en capaciteiten. Zo zijn er afvulstations voor vloeistoffen en poeders. Afvulstations kunnen worden gebruikt voor het afvullen van verschillende soorten producten zoals schoonmaakmiddelen, reinigingsmiddelen, poetsmiddelen, zepen, meststoffen, anti-vies, olie, inkten, koelvloeistoffen, en zo meer.

Ventury systemen zijn doseersystemen die werken op basis van een venturi-effect. Het venturi-effect is het verschijnsel dat de snelheid van een vloeistof toeneemt als de diameter van de buis waarin de vloeistof stroomt afneemt. Hierdoor ontstaat er een onderdruk waardoor er een tweede ander vloeistof of lucht kan worden aangezogen en gemengd met de vloeistof die de ventury passeert.

In-leidingdoseerders zijn doseersystemen die worden gebruikt om chemicaliën toe te voegen aan waterstromen. Dit gebeurt door middel van een in-line injectiesysteem dat de chemicaliën injecteert in de waterstroom.

Handsprayers en schoudersproeiers zijn draagbare doseersystemen die worden gebruikt om vloeibare producten te doseren. Ze bieden verschillende voordelen zoals efficiëntie, zuinigheid en tijdswinst.

Door het gebruiken van schuimgeneratoren ben je in staat om slechts een kleine hoeveelheid reinigingsmiddel evenredig te verdelen over een oppervlakte. Hierdoor blijft het schuim lang vastzitten op het te reinigen materiaal waardoor de inwerktijd heel lang kan gerokken worden.
Schuimreinigers wordt vaak gebruikt in de transportsector en in hygiëne omgevingen.

Eenvoudig doseren kan ook heel eenvoudig door middel van de juiste verpakking. Een doseerfles waarmee men eenvoudig en foutloos voldoende reinigingsmiddel kan toedienen een emmer of een sproeier, is ideaal voor op de werkvloer.

Om veilig, snel en eenvoudig te doseren vanuit grote verpakkingen zoals citernes en vaten kunnen hevelpompen een hele hulp zijn.

We wensen je veel succes.