Schuimtoestellen

Het doseren van producten door middel van een schuimsysteem is het aanbrengen van een schuimlaag van een perfect gedoseerd product op een oppervlak of een object met behulp van een schuimapparaat, een schuimlans of een schuimpistool. Het doseren van producten door middel van een schuimsysteem heeft verschillende voordelen, zoals:

Het verbeteren van het contact en de inwerking van de stof op het oppervlak of het object, waardoor een beter reinigend, desinfecterend of beschermend effect wordt bereikt.
Het verminderen van het verbruik en de verspilling van de stof, doordat er minder product nodig is om een schuimlaag te vormen en er minder afspoeling of verdamping plaatsvindt.
Het verhogen van de veiligheid en de ergonomie, doordat er minder spatten, nevel of dampen ontstaan en er minder fysieke inspanning nodig is om de stof aan te brengen en te verwijderen.
Het verbeteren van de zichtbaarheid en de controle, doordat het schuim duidelijk laat zien waar de stof is aangebracht en hoe lang deze moet inwerken.
Een voorbeeld van het doseren van producten door middel van een schuimsysteem is het reinigen en desinfecteren van stallen, apparatuur of voertuigen in de agrarische sector. Door het gebruik van een schuimapparaat kan men een reinigings- of desinfectiemiddel in schuimvorm aanbrengen op de te behandelen oppervlakken. Dit kan voordelen hebben voor de hygiëne, de diergezondheid, de arbeidsomstandigheden en het milieu.