Spraytoestellen

Het doseren van producten door middel van een spraysysteem is het aanbrengen van een dunne laag van een product op een oppervlak of een object met behulp van een spuitbus, een sproeier of een vernevelaar. Het doseren van producten door middel van een spraysysteem heeft verschillende voordelen, zoals:

Het verbeteren van de dekking en de verdeling van de stof over het oppervlak of het object, waardoor een gelijkmatig en homogeen resultaat wordt bereikt.
Het verminderen van het verbruik en de verspilling van de stof, doordat er minder overschot of afval wordt geproduceerd en er minder reiniging nodig is.
Het verhogen van de snelheid en de efficiëntie van de werking, doordat er minder tijd en arbeid nodig is om de stof aan te brengen en te laten drogen.
Het verbeteren van de veiligheid en de hygiëne, doordat er minder contact is tussen het product en de gebruiker of het milieu, en er minder risico is op lekkage, morsen of vervuiling.
Een voorbeeld van het doseren van producten door middel van een spraysysteem is het aanbrengen van reinigingsproducten in perfect gedoseerde hoeveelheid.
Door het gebruik van een doseerhulpmiddel, zoals een spuitbus of een sproeier, kan men de juiste hoeveelheid product vooraf afmeten en toedienen.